Home / Internationellt / 14-årige Felix Auger Aliassime historisk – vann match på challengertouren

14-årige Felix Auger Aliassime historisk – vann match på challengertouren

Kanadensaren Felix Auger Aliassime kvalade in till challengerturneringen i Drummondville i våras och blev då uppmärksammad av en hel tennisvärld p.g.a sin ringa ålder. I söndags vart det dags igen då Felix kvalade in i Granby och under gårdagen slog han sju år äldre Andrew Whittington i huvudturneringen.

Auger Aliassime blir därmed den bäst rankade spelaren född på 2000-talet efter att ha bärgat 10-ATP poäng i och med helgens skalp och mer kommer det att bli efter gårdagens seger.

Felix är trots sin ålder hela 178 centimeter lång och ser ut som ett fullvuxet tennisproffs, serven och forehanden utmärker sig från kanadensarens arsenal och fysiken finns det inget negativt att anmärka på.

Kanada har en mycket ljus framtid med andra ord och med färgstarka namn på touren idag som Milos Raonic, Vasek Pospisil, Eugenie Bouchard och Daniel Nestor finns det all anledning för landet att blicka framåt.

Matchen i sin helhet finns att se i klippet nedanför.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *