Home / Svensk Tennis / Aljaz Bedene byter nationalitet

Aljaz Bedene byter nationalitet

25-årige Aljaz Bedene har sedan 18-års ålder bott i Storbritannien och har länge ansökt om ett brittiskt pass och i dagarna gick drömmen i uppfyllelse.

Bedene har redan representerat Slovenien i Davis Cup och behöver dispans från ITF om han ska kunna representera Storbritannien då en ny regel infördes i Januari i år som förhindrar spelare att representera flera länder i Davis Cup, Fed Cup och OS-sammanhang.

Bedene var en gjuten medlem i Sloveniens DC-lag till 2012 men kommer att ansöka om dispans till ITF då han lämnade in sitt slovenska pass precis efter att den nya regeln hade trätt i kraft.

Beslutet har gett blandade reaktioner bland britterna och Daniel Evans har tidigare twittrat om att hela situationen är orättvis då slovenen faktiskt redan har spelat för ett annat land. Andy Murray välkomnar dock nytillskottet och menar att övriga medlemmar i DC-laget (Ward, Edmund, Broady) bör motiveras av det hela till att förbättra sina rankningar.

Tillskottet i truppen gör att Bedene (83) går in som den näst högsta rankade spelaren i truppen bakom Murray och före James Ward (111), Kyle Edmund (144) och Liam Broady (184).

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *