Home / Internationellt / Arvidsson vidare efter dramatiskt tiebreak – Eriksson utslagen efter jämn drabbning
Isak Arvidsson. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Arvidsson vidare efter dramatiskt tiebreak – Eriksson utslagen efter jämn drabbning

Isak Arvidsson tog under tisdagen i Båstad Challenger en mycket meriterad seger efter att ha besegrat 262-rankade serben Miki Jankovic i två raka set, varav det sista efter ett minst sagt dramatisk tiebreak. Svensken ställs nu mot 115-rankade spanjoren Carballes Baena i andra omgången.

Isak Arvidsson, rankad 524 i världen i skrivande stund, var inför matchen mot serben stor underdog men det syntes inte på planen då svensken var smått överlägsen inledningsvis och tog första set efter siffrorna 6-2.

Andra set blev betydligt jämnare och efter stabilt servande från båda spelarna med sex hållna gem vardera hade vi ett tiebreak att vänta. Vädrets makter gjorde dock att matchen fick återupptas drygt en timme senare och det var serben som kom tillbaka till banan starkast.

Jankovic gick fram till en 6-2 ledning i tiebreaket och dem flesta på den fullsatta läktaren väntade in ett tredje set – dock inte Arvidsson som höjde sig rejält och kvitterade snabbt till 6-6.

Några poäng senare var segern, andra för året på challengertouren (Brown, Jönköping) ett faktum.

Härnäst väntar den betydligt mer meriterande spanjoren Roberto Carballes Baena med nio futuretitlar och två challengertitlar på sitt CV. En motståndare som Isak har bra koll på.

Han är väl från Spanien? Då blir det långa bolldueller och hög studs. Det brukar dock passa mig rätt så bra, jag tycker om när det studsar högt och jag får styra med min forehand. Det ska bli kul, avslutar han med.

——————————————————————————————————————————————————–

Markus Eriksson förlorade en mycket jämn drabbning mot Henri Laaksonen efter siffrorna 6-3, 2-6, 6-3.

——————————————————————————————————————————————————–

Elias Ymer hade en komfortabel ledning mot italienaren Thomas Fabbiano, 6-3, 1-0, innan regnavbrottet och matchen återupptas under onsdagen.

Svenskmötet mellan Christian Lindell och Carl Söderlund avbröts även den vid ställningen 5-5 i första set.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Se Ymers galna poäng här – ”Federer-klass på den”

Missade ni Mikael Ymers galna tweener från onsdagens match mot Roberto Carballes Baena? Ingen fara, ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *