Home / Internationellt / Becuzzi tog första segern på över två år

Becuzzi tog första segern på över två år

Enrico Becuzzi hade inför lördagens kvalmatch mot Anze Mastnak i Portoroz Challenger förlorat 38 (!) matcher i rad och inte vunnit sedan i augusti 2013 då han slog Sam Barnett i raka sets. 18-årige Mastnak gjorde sin första match på professionell nivå men förlorade dessvärre mot Italienaren med 6-2, 6-2.

Becuzzi saknar idag ranking då 42-åringen sedan 1995 spelat 221 matcher på proffsnivå och endast vunnit 16 matcher av dem, ett facit som inte skrämmer direkt.

Trots att italienaren främst saknar de tenniskunskaper som krävs för att vinna matcher på proffsnivå brister han enormt i det mentala och vet inte hur han ska hantera motgångar, något hans kollegor på touren vittnar om.

Skönt för Becuzzi som alltså tog sin första seger på över två år och förhoppningvis kan han bygga vidare på det. Imorgon (söndag) väntar Joshua Milton (329) i andra omgången, en betydligt tuffare uppgift där huvuduppgiften kommer vara att plocka så många gem som möjligt.

Vi har tidigare skrivit ett reportage om Becuzzi som går att läsa här.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Enrico Becuzzi: ”Kalla mig inte för hjälte!”

Vi på Tennisportalen har tidigare skildrat Enrico Becuzzis äventyrliga resa på challengertouren och följt italienarens ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *