Home / Svensk Tennis / Berdych missade att anmäla sig till Stockholm Open – hindrar Mikael Ymer från ett Wildcard
Foto: TennisworldUSA

Berdych missade att anmäla sig till Stockholm Open – hindrar Mikael Ymer från ett Wildcard

Tomas Berdych och hans team missade att anmäla sig till årets Stockholm Open innan deadlinen löpte ut och därmed får han turneringens tredje Wildcard och hindrar därmed superlöftet Mikael Ymer från en frilott till huvudturneringen. 
Fjolårsvinnaren i Stockholm Open, Tomas Berdych, var inte anmäld till turneringen som spelas mellan den 17-25 Oktober och olika rykten kring tjeckierns frånvaro spred sig som en löpeld på sociala medier. Anledningen var dock inte lika dramatisk då Berdych team helt enkelt glömde att anmäla sig till årets upplaga av Stockholm Open i tid och därmed får världsfemman ett wildcard.

Tv4-sportens Henric Larsson avslöjade händelsen för några dagar på sin twitter varav Magnus Norman ställde frågan om Mikael Ymers chanser till ett WC vilket alltså grusas i och med tabben från Berdych Team.

Elias Ymer och Jarkko Nieminen får de två WC som återstår och därmed är turneringens samtliga wildcards låsta, olyckligt för Mikael Ymer sim sannolikt hade fått en frilott till huvudturneringen om Berdych team hade haft bättre koll på kalendern.

Jarkko Nieminen gör sin sista turnering på ATP-touren och har redan fått ett datum på när hans första match spelas, nämligen tisdag den 20:e Oktober.

Startfältet i Stockholm Open kommer i år vara väldigt stjärnspäckat med spelare som Grigor Dimitrov, Jack Sock, Gilles Simon, Richard Gasquet, Tomas Berdych, Thanasi Kokkinakis, Alexander Zverev, Bernard Tomic och Fernando Verdasco.

Mer om årets startfält och årets stora tennisfest i Kungliga tennishallen läser ni om här.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *