Home / Svensk Tennis / Berdych och Murray vidare till semifinal

Berdych och Murray vidare till semifinal

Tomas Berdych hade gått 17 raka matcher utan vinst mot Rafael Nadal och skulle man tro tennisvärldens samt spelvärldens förutsägelser inför matchen var en 18:e seger för spanjoren mest trolig men tjeckiern ville annat. Berdych vann första och andra set med siffrorna 6-2, 6-0 och såg ut som en rund miljon på banan, spelade väldigt välvårdat och drog till med bomber när tillfällen gavs. Tredje set skulle bli tuffare men Berdych gick segrandes ur striden efter ett rafflande tiebreak.

Andy Murray hade inga problem med att avfärda Nick Kyrgios kanoner och fick helt enkelt lite för många bollar tillbaka i spel för att australiensaren skulle få ett grepp om matchen. Murray var stabil matchen igenom och servade med sina mått mätt väldigt bra.

Spelarna möter varandra i turneringens första semifinal som spelas natten till torsdag svensk tid, Berdych leder h2h med 6-4 i skrivande stund.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Nya racketar inför US Open

Inför varje grand slam så brukar det hända en del grejer på racketfronten och så ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *