Home / Svensk Tennis / Bolelli/Fognini historiska i Australien

Bolelli/Fognini historiska i Australien

Fabio Fognini och Simone Bolelli vann herrdubbeln i Australien då de slog fransmännen Herbert/Mahut med siffrorna 6-4, 6-4. Därmed blev de det första italienska paret att vinna en Grand Slam på över 50 år då Nicola Piatrangeli och Orlando Sirola vann 1959 i Franska Öppna.  

Det italienska paret spelar inte en klassisk dubbel, det vill säga att servaren stannar kvar på baslinjen efter serven och trots den kontroversiella spelstilen har de avfärdat mycket meriterade par.

Fognini och Bolelli har kommit nära en Grand Slam-titel i dubbel tidigare då de nådde semifinal under Us Open 2011 och i Australien under 2013. De har även gjort bra resultat i Davis Cup-sammanhang.

Herbert/Mahut gjorde blott sin tredje turnering tillsammans och hade inför Australian Open inte vunnit en match tillsammans.

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Source-TV avslöjar: WTA-tävlingen i Båstad läggs ner

I det senaste avsnittet av Source-TV gästades studion av tennisprofiler som Robert Lindstedt, Jonathan Mridha, ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *