Home / Svensk Tennis / Bröderna Melzer möttes i den första kvalrundan till Wimbledon

Bröderna Melzer möttes i den första kvalrundan till Wimbledon

Jurgen och Gerald Melzer hade inför den första kvalrundan till Wimbledon tränat tillsammans på gräset och allt var frid och fröjd, trodde man. Av 128 spelare i kvalet lyckades de lottas mot varandra i vad som beskrevs av en mardrömslottning från bröderna själva.

Den mer meriterande och äldre brorsan Jurgen, före detta världsåtta på rankingen, gick segrandes ur striden med siffrorna 6-1, 6-4 och han sa i en intervju till BBC Sport efter matchen att han aldrig hoppas på att de möts igen.

”Vissa gillar att tävla om olika saker i familjen och när vi gör det handlar det om kortspel eller tv-spel men att mötas i en turnering, det är en helt annan grej och inte något jag önskar överhuvudtaget.”

Bröderna mötte varandra för första gången på professionell nivå och Jurgen hoppas på att skörda nya framgångar i turneringen då han under 2010 och 2013 nådde kvartsfinal.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Reilly Opelka för svår för Mikael Ymer

Mikael Ymer, född 1998, spelade under gårdagen final i juniorklassen i Wimbledon trots att svensken ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *