Home / Svensk Tennis / Bröderna Ymer får wildcard till mastersturneringen
Elias och Mikael Ymer. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Bröderna Ymer får wildcard till mastersturneringen

Elias och Mikael Ymer har tilldelats wildcard till kommande mastersturnering i Miami, där den nykorade future-segraren och yngre brodern Mikael går direkt in i huvudtävlingen.

Det händer mycket positivt kring svensk tennis just nu. Elias Ymer befinner sig i skrivande stund i Indian Wells där han kvalade in till mastersturneringen efter två segrar i kvalet och ställs mot 70-rankade Yoshihito Nishioka i öppningsrundan natten till fredag svensk tid. Ymer besgerade just Nishioka i kvalfinalen men japanen fick en biljett till turneringen som lucky loser.

Mikael Ymer, tillbaka efter ett fyra månader långt skadeuppehåll, tävlade för första gången i Lilles 25,000 dollars-turnering på futuretouren under föregående vecka och vann hela tävlingen efter 7 (!) raka vinster. Mikael har nu tilldelats ett wildcard till tävlingen i Miami som startar 22:a mars medans storebror Elias fått en fribiljett till kvalet.

Johanna Larsson vann sin öppningsrunda mot 73-rankade italienskan Camila Giorgi efter siffrorna 7-6 (3), 6-3. Härnäst väntar en betydligt tuffare uppgift för Johanna i form av världsåttan Svetlana Kuznetsova.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Elias Ymer efter den sanslösa dramatiken mot världsstjärnan: ”Det var grovt”

Elias Ymer och världsstjärnan, 27:e rankade Fabio Fognini, ”gjorde upp” om en kvartsfinal i Stockholm ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *