Home / Internationellt / Casper Ruud fortsätter skriva ny historia!
Casper Ruud. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Casper Ruud fortsätter skriva ny historia!

Det går bra för den norske supertalangen Casper Ruud just nu.

Natten till tisdag svensk tid tog han sin första ATP-seger i karriären efter 6-3, 6-4 mot 88-rankade Rogerio Dutra Silva i Rio De Janeiros 500-turnering.

Casper Ruuds imponerande start på 2017 fortsätter. Efter att ha nått den tredje kvalrundan i Australian Open och kvartsfinal i Budapest Challenger hade han inga problem med att besegra hemmaspelaren och grusspecialisten Rogerio Dutra Silva i Rio De Janeiro.

Ruud, som fick ett wildcard till turneringen, är garanterad 45 rankingpoäng i och med vinsten och går därmed in i topp-200 för första gången.

#Project38 har redan börjat trenda på twitter. Hashtaggen handlar mer eller mindre om Casper kommer uppnå en högre ranking i karriären än sin far Christian, som var rankad 39 i världen som bäst under sin tid på touren.

Casper ställs antingen mot 39-rankade Joao Sousa eller 132-rankade Robert Carballes Baena i den andra omgången.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Nordens bästa tennisspelare nekas Wildcard till Båstad

Casper Ruud har gått som tåget på touren i år och klättrat över 100-placeringar på ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *