Home / Svensk Tennis / Challengergurun för tuff för Elias Ymer
Paolo Lorenzi. (Foto: Brasil Open - https://flic.kr/p/DS1HhH)

Challengergurun för tuff för Elias Ymer

Italienaren Paolo Lorenzi ses som en levande legend på Challengertouren med sina 17 titlar och över 300 vunna matcher. 52-rankade Lorenzi hade inga problem med Elias Ymer i första omgången av 250-turneringen i Estoril, Portugal och vann komfortabelt efter siffrorna 7-6 (4), 6-3. Därmed kvarstår Ymers dystra facit på ATP-nivå.

Paolo Lorenzi gör sällan en dålig match mot likvärdigt eller sämre motstånd och Challengergurun stod för en mycket stabil insats mot Elias Ymer som efter förlusten har 4-17 på ATP-nivå, ett facit som kan anses horribelt och beklämmande men vi ska heller inte glömma bort att vägen till ATP-touren är allt annat än enkelspårig.

Lorenzis signum är säkerheten på banan samt inställningen som tillhör det absoluta toppskiktet på touren och vi fick under ett flertal tillfällen i matchen, i synnerhet under slutdelen, se en märkbart irriterad svensk som gjorde alltför många unforced errors.

För Elias Ymers del är det bara att ta nya tag som gäller och övergången från Challengertouren till ATP sker inte över en natt – fråga bara 34-åriga Paolo Lorenzi som aldrig har varit bättre i sin karriär.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Elias Ymers superform bruten av tidigare 23-rankad spanjor – får 29 nya ATP-poäng

Elias Ymers samarbete med den tidigare världsfyran Robin Söderling har onekligen börjat bra. Svensken vann ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *