Home / Svensk Tennis / Challengerturneringen i Jönköping läggs ner
Martin Claesson, Andrey Golubev, Karen Khachanov och Silvana Jankovic. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Challengerturneringen i Jönköping läggs ner

Challengerturneringen i Jönköping, RC Hotel Open, läggs ner. Turneringen finns inte med i ATP:s officiella turneringskalender och turneringen blev således en engångsföreteelse.

RC Hotel Open arrangerades för första gången någonsin under 2016, där det nyinvigda Racketcentrum i Jönköping stod som värd.

Turneringen blev en succé sett till resultatet ur ett svenskt perspektiv med en helsvensk dubbelfinal mellan Arvidsson/Simonsson och Sekulic/Eriksson, där det förstnämnda paret stod som slutsegrare. I singeln gick inkvalade Patrik Rosenholm hela vägen till kvartsfinal och Isak Arvidsson besegrade publikfavoriten, 84-rankade Dustin Brown i öppningsrundan.

Turneringen läggs nu alltså ner och enligt Tennisportalens uppgifter är det den ekonomiska biten som inte går ihop. Fjolårets final mellan Andrey Golubev och Karen Khachanov, båda rankade inom 200-strecket när finalen spelades, drog runt 50 åskådare.

Tennisportalen har sökt Racketcentrums VD Martin Claesson för en kommentar.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Karen Khachanov efter vändningen: ”Jag var för passiv i inledningen”

Karen Khachanov har chansen att ta sin andra challengertitel i karriären efter seger mot tysken ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *