Home / ÖVRIGT / CHOCKEN: Maria Sharapova har testats positivt för doping
Maria Sharapova (Foto: Vinod - https://flic.kr/p/evFcjT - CC BY 2.0)

CHOCKEN: Maria Sharapova har testats positivt för doping

Maria Sharapova annonserade på en presskonferens inför Indian Wells under måndagskvällen svensk tid att hon testats positivt för substansen Meldonium under årets Australian Open, en substans som hon använt de senaste tio åren och som blev förbjudet först i år.

Ryktena var många inför presskonferensen som hasades upp rejält redan ett dygn innan och de flesta inom tennisvärlden, på sociala medier i synnerhet, var övertygade om att Sharapova skulle annonsera slutet på sin karriär.

Istället kom det chockartade beskedet om att hon testats positivt för Meldonium och att hon samtidigt tar fullt ansvar för det inträffade.

Konsekvenserna av det inträffade har ännu inte tillkännagetts och Sharapova säger själv att hon inte vet när hon är tillbaka på banan igen.

Se bilder från presskonferensen här nedanför, länkade av twitterkontot @Dimonator.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *