Home / Reportage / Christian Lindell om att möta Tsonga på ett fullsatt Philippe Chatrier: ”Det var magiskt”
Christian Lindell. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Christian Lindell om att möta Tsonga på ett fullsatt Philippe Chatrier: ”Det var magiskt”

Tennisportalen har suttit ner med Christian Lindell under challengerveckan i Båstad där svensk/brassen bland annat talar ut om den magiska upplevelsen i Franska Öppna för drygt ett år sedan.

– Det var hur kul som helst att möta Jo-Wilfried Tsonga på ett fullsatt Philippe Chatrier och det var utan tvekan den största turnering jag upplevt i mitt liv, säger Christian Lindell stolt.

Vi spolar tillbaka till den 24:e maj 2015. Christian Lindell hade efter tre mycket stabila kvalomgångar kvalificerat sig till en av världens mest anrika turneringar och den tveklöst största på grus – Franska Öppna. Motståndaren i huvudturneringen blev ingen mindre än topp-tio rankade hemmaspelaren Jo-Wilfried Tsonga. En tuff lottning minst sagt.

Jag var lite för nervös och han var för bra men det var hur kul som helst att spela på ett fullsatt Philippe Chatrier och det var utan tvekan den största turnering jag upplevt i mitt liv, säger en mycket sympatisk Christian Lindell till Tennisportalen.

Hur var det rent tennismässigt att möta en sådan världsspelare?

Han returnerade min serve hur lätt som helst och servade själv som ett djur. Hans forehand är sjukt bra och jag menar, han var för bra. Han är en topp-10 spelare och jag fick inget gratis. Dessutom spelade han på hemmaplan i Paris och var extra laddad, det var inte lätt med andra ord.

En längre intervju med Christian Lindell kommer ut här på Tennisportalen senare under veckan.

 

I klippet nedan intervjuas Christian Lindell i Franska Öppna 2015 efter sin vinst i den andra kvalomgången.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Historien om Enrico Becuzzi: ”Jag har förmågan att alltid börja om från noll”

Hand upp om ni har hört talas om Enrico Becuzzi? Mest troligt att ert svar är ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *