Home / Svensk Tennis / Comebackande spelare i fokus i Indian Wells

Comebackande spelare i fokus i Indian Wells

Comebackande tennisspelare kommer att ligga i fokus nästa vecka då Indian Wells sprakar igång. Turneringen har kallats för tennisens femte Grand Slam och är omåttligt populär bland spelarna på touren. 

Marin Cilic, Tommy Haas, Jack Sock och Mardy Fish gör comeback för första gången i år på tennisbanan och den sistnämnda kommer även att ställa upp i dubbel tillsammans med Grigor Dimitrov.

Cilic gör sitt första framträdande på banan sedan Masters-slutspelet i London i November förra året och har hämmats av en axelskada, samma skada som har vart en ständig plåga i 36-åringen Tommy Haas långa karriär då han har opererat sin högra axel 4 (!) gånger. Tyskens senaste uppträdande på touren var i Franska Öppna senast och han har tidigare sagt att han inte ska låta skadorna bestämma hans öde utan han vill avsluta sin karriär på egna villkor.

Juan Martin Del Potro gjorde tillfällig comeback under Sidney i år i Januari månad men hans handled var inte tillräckligt bra för att kunna fortsätta att tävla under kommande veckor. Argentinaren har återigen tillbringat några veckor utanför planen och har tilldelats ett WC till turneringen. Del Potro har inte kunnat tävla regelbundet sedan handledsskadan förvärrades under Dubai 2014 vilket sedermera ledde till operation.

Fish kommer in till turneringen via en skyddad ranking och det är hans första framträdande på banan sedan Augusti 2013. Amerikanen har tidigare berättat om sina panikångestattacker som han har kämpat mot de senaste åren och han har tidigare haft hjärtproblem.

Turneringen startar på måndag och pågår till den 22:a Mars.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Source-TV inför Stockholm Open: ”Tävlingen är unik på så många sätt”

Missade ni Source-TV:s senaste live-avsnitt från Kungliga Tennishallen? Ingen fara! Programmet i sin helhet kan ...

2 comments

  1. Njae. Fel! Det är årets andra Masters Series-tävling Sony-Ericson Open i Miami, Key Biscayne, som ju brukade kallas Den femte Grand Slam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *