Copil efter förlusten mot Huta Galung i kvalet: “Jag kände mig vilsen på banan”

Marius Copil är en återkommande pjäs i kvalspelet i Stockholm Open och har under de senaste åren kvalat in ett flertal gånger till turneringen. Rumänen förlorade dock första omgången i kvalet under lördagen mot holländaren Jesse Huta Galung efter tre set och siffrorna 1-6, 6-3, 6-2. Tennisportalen fick sig en pratstund med Copil efter matchen där han erkände att han kände sig vilsen på banan. 

Copil tog första set i komfortabel stil, 6-1 där främst serven klickade väl och holländaren hade ingen chans i returgemen. Huta Galung växte in i matchen i andra set, bröt Copil tidigt och höll sina resterande servgem. Samma scenario utspelades sig i tredje set där Copil blev bruten och vann bara en poäng i Huta Galungs servgem under hela setet.

Copil erkände för Tennisportalen att han kände sig vilsen emellanåt och visste inte riktigt vad han höll på med efter första set.

– Jag förlorade koncentrationen efter att jag vann första set och han kom tillbaka i matchen efter att han bröt mig tidigt i andra. Jag hittade efter det inte tillbaka, serven hjälpte mig inte alls och jag servade dåligt procentmässigt. Jag missade några viktiga volleys och det var matchen i princip.

– Jag visste inte riktigt vad som hände egentligen. Jag kände mig helt borta på banan, avslutade Copil med.

 

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.