Copil efter förlusten mot Huta Galung i kvalet: “Jag kände mig vilsen på banan”

Marius Copil är en återkommande pjäs i kvalspelet i Stockholm Open och har under de senaste åren kvalat in ett flertal gånger till turneringen. Rumänen förlorade dock första omgången i kvalet under lördagen mot holländaren Jesse Huta Galung efter tre set och siffrorna 1-6, 6-3, 6-2. Tennisportalen fick sig en pratstund med Copil efter matchen där han erkände att han kände sig vilsen på banan. 

Copil tog första set i komfortabel stil, 6-1 där främst serven klickade väl och holländaren hade ingen chans i returgemen. Huta Galung växte in i matchen i andra set, bröt Copil tidigt och höll sina resterande servgem. Samma scenario utspelades sig i tredje set där Copil blev bruten och vann bara en poäng i Huta Galungs servgem under hela setet.

Copil erkände för Tennisportalen att han kände sig vilsen emellanåt och visste inte riktigt vad han höll på med efter första set.

– Jag förlorade koncentrationen efter att jag vann första set och han kom tillbaka i matchen efter att han bröt mig tidigt i andra. Jag hittade efter det inte tillbaka, serven hjälpte mig inte alls och jag servade dåligt procentmässigt. Jag missade några viktiga volleys och det var matchen i princip.

– Jag visste inte riktigt vad som hände egentligen. Jag kände mig helt borta på banan, avslutade Copil med.

 

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.