Home / Svensk Tennis / De får wild cards till Franska Öppna

De får wild cards till Franska Öppna

Det franska tennisförbundet annonserade under fredagen sina åtta wild cards för säsongens andra Grand Slam, Franska Öppna som startar den 24:e Maj.

Thanasi Kokkinakis är en av spelarna som Franska Tennisförbundet har valt ut och därmed gör australiensaren sitt första framträdande i turneringen då han under fjolåret förlorade i den tredje och sista kvalmatchen.

Frances Tiafoe var starkast i USTA’s French Open Wild Card Challenge vilket innefattade en rad turneringar i USA där den som tog flest poäng sedermera skulle kvalificera sig, vilket 17-åringen klarade med råge. Tiafoe gör sitt första framträdande någonsin i ett Slam.

Tre platser gick till tre ”veteraner” där alla över trettio, Paul-Henri Mathieu, Nicolas Mahut och Edouard Roger-Vasselin.

Maxime Hamou, Lucas Pouille och Quentin Halys utgör de resterande platserna och ses som framtiden för fransk tennis, den sistnämnda fick dock avbryta sin kvalmatch mot Sam Groth i Nice efter endast tre poäng och hans medverkan sägs nu vara tveksam.

 

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Source-TV inför Stockholm Open: ”Tävlingen är unik på så många sätt”

Missade ni Source-TV:s senaste live-avsnitt från Kungliga Tennishallen? Ingen fara! Programmet i sin helhet kan ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *