Novak Djokovic är återigen segrare i Australian Open efter finalvinsten mot Andy Murray med 3-1 i set. Siffrorna skrevs till 7-6(5), 6-7(4), 6-3, 6-0 efter att Djokovic tagit över helt efter matchens inledande två set. Segern i Australien var serbens femte och därmed är han näst bäst genom tiderna i Melbourne då australiern Roy Emerson står på 6 titlar. 

Matchen stod och vägde efter att spelarna broderligt delat på de två inledande seten i tiebreaks men sedan handlade allt om Djokovic. Inte för att Andy Murray på något sätt spelade dåligt men Nole kunde höja sig några snäpp och såg aldrig tillbaka efter andra set. Den mentala aspekten tåls att diskuteras återigen och det med all rätt, Djokovic har en mental styrka som få idrottare i världen rår på och att höja sig när det väl gäller innefattar en sann mästare.

Förlusten i finalen var Murrays fjärde i Australien på lika många försök.

Höjdpunkter från matchen finner ni nedan!

DELA
Föregående artikelMichael Russell missnöjd med banorna i Maui
Nästa artikelTanking på Challengertouren
Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spångabo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad. Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here