Home / ÖVRIGT / Djokovic historisk i Paris – Murray hyllas för sitt tacktal (VIDEO)

Djokovic historisk i Paris – Murray hyllas för sitt tacktal (VIDEO)

Novak Djokovic blev i och med finalsegern i Roland Garros över Andy Murray historisk då serben är den första sedan 1969 att vinna fyra slams i rad. Därmed återupprepas Rod Lavers bedrift efter siffrorna 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 i söndagens final. 

Sedan fjolårets förlust mot Stan Wawrinka i Franska Öppna har Novak Djokovic gått segrandes i samtliga slams och vunnit 28 matcher i rad. Nu är frågan om världsettan kan stå för en unik bedrift på herrsidan genom att vinna samtliga slams under ett kalenderår, en så kallad Golden Slam. Något som endast Steffi Graf lyckats med (1988) tidigare i historien.

Andy Murray har efter sitt hedersamma tacktal kommit att hyllas världen över då han lyfte fram Djokovic prestationer det senaste året och hävdade att vi kanske aldrig kommer få se något liknande igen. Han erkände att han själv var stolt över att bevittna historia och menade att publiken var lyckligt lottade för det dem precis hade bevittnat.

Tacktalet ser ni här nedan.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Expertpanelen synar årets Franska Öppna: ”Kyrgios är otroligt underskattad på underlaget”

Expertpanelen med Alex Theodoridis, Simon Ristevsky samt Bahran Sarban har kikat närmare på förutsättningarna inför ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *