Home / Svensk Tennis / Dustin Brown skickade hem Rafael Nadal

Dustin Brown skickade hem Rafael Nadal

Dustin Brown chockade en hel tennisvärld då han igår slog Rafael Nadal efter fyra sets. Vinsten var Browns andra mot Nadal då han även vann deras möte i Halle förra året och därmed har spanjoren fått se sig åka ut mot topp-100 spelare fyra år i rad i Wimbledon.

Förlusten kom dock inte som en chock för den mest inbitna tennissupportern då Rafael Nadal inte går att att känna igen längre och frågan är om slutet inte är nära nu för den fjortonfaldige Grand Slam-segraren. Brown störde ständigt Nadals rytm med otroliga stoppbollar, stenhårda servar och följde upp det med ett väldigt stabilt nätspel.

Nadals förluster i Wimbledon de senaste fyra åren ser därmed ut som följande:

2012 – #100 Lukas Rosol
2013 – #135 Steve Darcis
2014 – #144 Nick Kyrgios
2015 – #102 Dustin Brown

Dustin Brown själv anser gräset som sitt favoritunderlag och möter nu serben Viktor Troicki i tredjerundan, tufft men inte omöjligt motstånd och Dustin har tidigare nått tredjerundan i turneringen vid två tillfällen, förra året och 2013 då han bland annat slog Lleyton Hewitt.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Reilly Opelka för svår för Mikael Ymer

Mikael Ymer, född 1998, spelade under gårdagen final i juniorklassen i Wimbledon trots att svensken ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *