Home / Svensk Tennis / Elias Ymer tillbaka i vinnarspåret – se höjdpunkterna här!

Elias Ymer tillbaka i vinnarspåret – se höjdpunkterna här!

4:e oktober 2016. Det var datumet Elias Ymer senast vann en match på touren, inför nattens match i Dallas Challenger det vill säga. Svensken vann öppningsrundan mot den meriterade amerikanen Tim Smyczek i raka set, 7-6 (6), 6-3 och bröt således den dystra sviten.

Sveriges bäst rankade spelare på herrsidan har ett tungt fjolår bakom sig där de högt ställda förväntningarna inte uppfyllts. Istället har Elias brottats med formsvackor och brist på självförtroende.

Öppningsrundan i Dallas Challenger kan mycket väl vara starten på något gott då 152-rankade Tim Smyczek besegrades efter 7-6, 6-3. Svensken startade dock trevande och det krävdes ett underläge, 1-4, för att Skarasonen skulle vakna till liv. Setet gick till ett tiebreak där Elias var hetast när det gällde som mest och såg aldrig tillbaka efter det.

Förlustsviten på fyra raka matcher är nu bruten och Ymer bör ha goda möjligheter att avancera till den tredje omgången då antingen Sekou Bangoura eller Dennys Molchanov väntar härnäst.

Bara någon timme innan i samma turnering stod Lucas Renard för en respektabel och gedigen insats i kvalfinalen mot Christian Harrison men föll tyvärr efter 6-3, 3-6, 7-5. Kommentarer från Lucas publiceras så småningom på sidan. Höjdpunkter från matchen finner ni här nedan.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Inget US Open för bröderna Ymer – Peterson kvalar

Årets fjärde Grand Slam, US Open, drar igång den 28:e augusti. Kvalet rivstartar däremot ett ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *