Home / Svensk Tennis / Elias Ymer utslagen i kvalet till Franska Öppna – se matchbollen här
Elias Ymer. Foto: André Silva - https://flic.kr/p/GycxJT - CC0 1.0)

Elias Ymer utslagen i kvalet till Franska Öppna – se matchbollen här

Det italienska framtidshoppet Matteo Donati blev för tuff för Elias Ymer i den andra kvalrundan av Franska Öppna. Siffrorna skrevs till 6-2, 2-6, 7-5 och därmed kommer fjolårets fantastiska bedrift att inte upprepas då Ymer kvalade in till samtliga Grand Slams.

Italienaren slog in matchbollen efter 1 timme och 55 minuter på matchklockan då han vid 5-6 i tredje set lyckades bryta efter att ha misslyckats att serva hem matchen vid 5-3 i samma set.

Donati, som är ett år äldre än Elias Ymer, innehar en ranking på 270 i världen och ses som landets stora framtidshopp tillsammans med tidigare Wimbledon-mästaren i juniorklassen Gianluigi Quinzi.

Se matchbollen här nedan via Stefan Berlincionis twitterkonto.

Christian Lindell kunde heller inte återupprepa fjolårets fina bedrift i Franska Öppna när han kvalade in efter tre raka segrar. Moldaven Radu Albot gick relativt komfortabelt vidare efter siffrorna 6-1, 7-5 och vi kommer således inte att ha någon svensk representant i huvudturnering på herrsidan.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Elias Ymer tar tredje Challengertiteln i karriären – se matchbollen här!

5 raka segrar och 10-0 i set blev Elias Ymers fantastiska facit i Cordenons Challenger. ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *