Home / Internationellt / Estrella Burgos tar steget in på topp-50 för första gången i karriären

Estrella Burgos tar steget in på topp-50 för första gången i karriären

Framgångssagan fortsätter för Victor Estrella Burgos som i och med sin seger över Damir Dzumhur i finalen av Morelos Challenger 2015 kunde titulera sig ännu en titel till sitt namn och ta steget in på topp-50 för första gången i sin karriär. 

34-åringen från Dominikanska Republiken har under sin långa karriär harvat på future och challengertouren utan att göra större väsen av sig men efter att under föregående säsong producerat sin bästa tennis någonsin har sagan fortsatt för Estrella under 2015. Två titlar kan han stoltsera sig med efter blott två månader in på året och epitetet ”late bloomer” är en beskrivelse som passar in på dominikanen väldigt väl.

Omställningen från grus till hardcourt var inga problem alls för Estrella Burgos som höll samtliga servgem i finalen mot en annan formtoppad spelare, bosniern Damir Dzumhur som veckan innan vann Challengern i Santo Domingo. Forehanden såg lika het ut som den gjorde i Quito och den patenterade slicen fungerade väl den med.

Ytterliggare en milstolpe för Estrella i och med steget in på topp-50 och tennisens version av Rocky Balboa fortsätter att skriva historia.

 

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Dubbelfiasko för svenskarna: ”De lärde oss hur man spelade”

Bröderna Ymer och Robert Lindstedt var direktkvalificerade till dubbelturneringen i Stockholm Open efter tre respektive ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *