Home / Svensk Tennis / Feliciano Lopez diskuterar framtidens tennis

Feliciano Lopez diskuterar framtidens tennis

Spanjoren Feliciano Lopez har diskuterat framtidens spelstilar och racketens kraftfullhet i en öppenhjärtig intervju till Tennis.com där han bland annat påpekar vikten av att serva bra och hur det gynnar spelare i snabba förhållanden som i Australien.

”Medelhastigheten av spelarnas servar idag ligger på 180-185 km/h och spelarnas fysik har förbättras avsevärt under åren. Alla servar hårt och alla slår bollen med rejäl mängd av kraft. Dagens rackets är väldigt kraftfulla. Många banor är snabba och det är den utveckligen vi ser just nu.”

Lopez antydde dock att det finns en mängd faktorer som gynnar baslinjespelarna, t.ex där banorna inte alls är snabba och de kan mixa spelet och styra därifrån utifrån förhållandena.

”Kolla på Wimbledon, alla spelar från baslinjen”, flikade han in snabbt.

Feliciano Lopez är en av få spelare på touren i skrivande stund som spelar en utpräglad, klassisk serve och volley och huvudpersonen i fråga är inte helt säker på vilken stil som kommer att dominera framtidens tennis. ”Det är klart, om spelet fortsätter såhär så blir det svårt att se många dueller i t.ex Wimbledon eftersom spelarna slår på bollen så hårt och servar så bra.”

”Jag tror vi behöver vänta några år innan sista ordet är sagt”, avslutade han med.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *