Home / Svensk Tennis / Ferrer drar sig ur Båstad

Ferrer drar sig ur Båstad

Det som vi på Tennisportalen tidigare under veckan blev informerade om blev sent under gårdagen bekräftat, världssjuan David Ferrer drar sig ur turneringen p.g.a sin armbågsskada.

Turneringens skyltfönster ådrog sig sin armbågsskada innan Wimbledon och har inte hunnit bli kvitt sin skada.

Följande utdrag finns att läsa på Swedish Opens hemsida:

Spanjoren har dragits med en inflammerad slemsäck i armbågen och den kortisonspruta som skulle göra honom spelklar till Skistar Swedish Open har inte haft önskad effekt.

Det är så klart tråkigt att David inte kommer men skador och konsekvenserna av dem är en del av vardagen både får idrottsmän och arrangörer. Vi ser i stället fram emot en spännande turnering med många andra världsstjärnor, säger Christer Hult, Tournament Director.

Med Ferrers avhopp är belgaren David Goffin (15) turneringens högst rankade spelare samtidigt som det öppnade upp en plats för uzbeken Denis Istomin (81) som just nu innehar den sista direktplatsen till huvudtävlingen.

Turneringen har även ett wildcard kvar att dela ut.

 

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

”Därför vill ingen världsspelare spela i Båstad”

Tennisportalen fick under sin vistelse i Stuttgart och Mercedes Cup chansen att prata med turneringsdirektör ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *