Home / Svensk Tennis / Ferrer drar sig ur Davis Cup – Båstad i fara

Ferrer drar sig ur Davis Cup – Båstad i fara

David Ferrer tvingades under dagarna att lämna återbud till Spaniens kommande Davis cup-match mot Ryssland som spelas mellan 17-19:e Juni. Armbågsskadan tvingade även Ferrer att stå över årets Wimbledon och spanjorens medverkan i Båstad är nu högst tveksam.

Innan skadan kom på tal var det snack på sociala medier om att Ferrer hade tvingats resa från Ryssland sent på söndagen till Båstad och att han därmed inte skulle vara så sugen på att delta. Världsjuan skulle vid medverkan dock vara försteseedad vilket i praktik skulle innebära att han i en 250-turnering först gör entré på torsdagen.

Robredo ersätter nu Ferrer i den spanska truppen i hopp om att försöka klättra tillbaka till den högsta gruppen i turneringen, en grupp som man åkte ut för första gången på 18 år i fjol då man förlorade mot Brasilien.

Ferrers medverkan i årets turnering kommer enligt uppgifter att komma ut senast torsdag.

 

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

”Därför vill ingen världsspelare spela i Båstad”

Tennisportalen fick under sin vistelse i Stuttgart och Mercedes Cup chansen att prata med turneringsdirektör ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *