Home / Svensk Tennis / Gasquet starkast i Estoril – Federer bärgar sin 85:e ATP-titel

Gasquet starkast i Estoril – Federer bärgar sin 85:e ATP-titel

Nick Kyrgios hade inför söndagen och finalens match mot Gasquet i Estoril spelat bländande tennis där främst serve och forehand vart två avgörande vapen. Söndagens batalj mot fransmannen blev dock för tufft för australiensaren som inte alls kom upp i nivå likt tidigare under veckan och siffrorna skrevs till 6-3, 6-2 efter dryga timmen spelad.

Trots att det inför turneringen i Istanbul rapporterats om en startpeng på hela tio miljoner kronor för Roger Federer skulle det inte visa sig på något vis vara mättande för schweizaren som efter söndagens match mot uruguayanen Pablo Cuevas bärgade sin 85:e ATP-titel i karriären efter två raka set.

Världstvåan bättrar på finalstatistiken i ATP-sammanhang till 85-43 och därmed står han på tre vunna titlar i år (Brisbane, Dubai).

Finalen i Munchen mellan hemmahoppet Philip Kohlschreiber och Jonas Björkmans nya ”adept” Andy Murray regnades bort och kommer att återupptas igen imorgon söndag, klockan 11:00.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Challengerkollen: Gasquet vinner i Polen… men varför spelar han Challenger?

Det är sällan vi ser stjärnor såsom Richard Gasquet spela på Challengertouren. Fransmannen har varit ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *