Home / Svensk Tennis / Gasquet vinnare i Montpellier efter 10 minuter

Gasquet vinnare i Montpellier efter 10 minuter

Gasquet och Janowicz hade båda producerat fantastisk tennis under veckan och den franska tennispubliken i Montpellier hade höga förhoppningar om en välspelad och dramatisk drabbning inför söndagens final. 

Matchen var över dock efter bara tio minuter då Jerzy Janowicz avbröt underläge 0-3, 0-30 och 14 raka förlorade poäng. Anledningen var att polacken var drabbad av feber och han såg onekligen svag ut, något som Gasquet poängterade i efterhand.

– Jag såg att han var sjuk när vi värmde upp och att han knappt kunde spela alls men vad som helst kan hända i tennis och jag var tvungen att vara fokuserad kommenterade Gasquet till ATP efter matchen.

Janowicz var mycket besviken efter matchen och konstaterade att han inte kunde göra mycket åt situationen, han hade endast sovit två timmar de två senaste dagarna men att han överlag var nöjd med veckan.

Därmed bärgade fransmannen sin elfte titel i karriären och sin andra i Montpellier då han slog Benoit Paire år 2013.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *