Home / Svensk Tennis / Grigor Dimitrov väljer bort turnering på hemmaplan
Eurosport tror mest på Grigor Dimitrov. (Foto: Marianne - https://flic.kr/p/gva5eT - CC BY-ND 2.0)

Grigor Dimitrov väljer bort turnering på hemmaplan

250-turneringen i Sofia, Bulgarien gör under veckan sin debut på ATP-touren men landets största tennisspelare genom tiderna, Grigor Dimitrov, väljer inte att delta och har nu fått stor kritik i hemlandet för sitt beslut.

Grigor Dimitrov är idag rankad som 28:a i världen och hade ett knackigt fjolår där bottennappen avlöste varandra. Dimitrov hoppas under 2016 ta steget in på topp-10 igen och tangera sitt personbästa på 8:a i världen från 2014.

Bulgaren kommer inte att delta i någon turnering fram tills den 15:e februari då han ställer upp i Delray Beach 250-turnering. Han deltar således inte i Sofia och i 500-turneringen i Rotterdam som mönstrar ett mycket starkt startfält såsom Roger Federer, Marin Cilic och Richard Gasquet.

Anledningen till att han skippar spel går enbart att spekulera om då han inte har uttalat sig kring ämnet men kritiken är massiv från tennisfans i Bulgarien som hade hoppats på att få se Dimitrov på hemmaplan.

18:e rankade spanjoren Roberto Bautista-Agut är högst seedad i turneringen och chanserna till en titel hade ansetts som goda för Dimitrov.

Grigor tränas numera av Franco Davin, Juan Martin Del Potros tidigare tränare, och Johan Örtegren, verksam på Good to Great akademin i Stockholm.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Video: Fin gest av Grigor Dimitrov när bollkalle råkar illa ut

En stackars bollkalle hamnade mitt i ”elden” i Shanghai när Grigor Dimitrov och Vasek Pospisil ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *