Home / Svensk Tennis / Herbert/Mahut vidare till final efter magisk comeback

Herbert/Mahut vidare till final efter magisk comeback

Herbert/Mahut var väldigt illa ute flera gånger om i semifinalen mot Dodig/Melo men lyckades efter bragdartad vändning gå segrandes ur striden och därmed avancera till en grand slam final i sitt första riktiga år som dubbelpar. 

Fransmännen tog hem första set efter mycket stabilt servande och aggressivt returnerande och paret höll även samtliga servgem i matchens andra set som man sedermera skulle förlora i ett tiebreak med 7-5.

Herbert/Mahut fick äran att inleda servandet i avgörande set och allt såg frid och fröjd när man hade en 40-0 ledning som man sedan tappade efter några sylvassa returer från Ivan Dodig, parets blott andra tappade servgem på 5 matcher.

Dodig/Melo servade för matchen vid 5-4 men fransoserna kunde bryta och matchen levde igen.

I det efterföljande gemet vid fördel Dodig/Melo hände något som kommer att diskuteras en lång tid framöver. Herbert påstods att ha rört bollen när han försökte bryta in och döda på volley men missade alltså bollen, Mahut kunde dock täcka upp och paret vann sedan bollen och även gemet. Domaren missade detta och Dodig/Melo var väldigt upprörda, förståeligt nog. Att döma av reprisbilderna såg det verkligen ut som att Herbert nuddade bollen och därmed skulle de ha förlorat gemet.

Matchen fortsatte och ett avgörande tiebreak väntade och Dodig/Melo gick upp till 5-2 men epitetet nio liv skulle få en ny innebörd efter matchen skulle det visa sig, fransoserna tog samtliga poäng efter det och efter att Mahut servat hem matchen på första försöket visste glädjen inga gränser.

I finalen väntar italienarna Bolelli/Fognini, en italiensk/fransk drabbning med andra ord.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *