Home / Svensk Tennis / Inför Herbert/Mahut – Bolelli/Fognini

Inför Herbert/Mahut – Bolelli/Fognini

Det spelas dubbelfinal idag och den ska vi givetvis gå igenom där en Grand Slam titel står på spel . Två nykomponerade par i år på touren men italienarna har spelat med varandra tidigare i Davis Cup-sammanhang. 

Fransmännen spelar en klassisk serve och volley där man söker korta poäng för att avsluta vid nät. De använder eye-formation flitigt och båda spelarna servar väldigt bra, Herbert har dessutom en andraserve av det bättre slaget. Mahut gör sin andra GS-final i dubbel då han under Franska Öppna 2013 tillsammans med Llodra fick se sig besegrade mot bröderna Bryans. Herbert är definitivt den mindre rutinerade i det här paret men han skall absolut inte underskattas, 23-åringen har visat bländade dubbelkunskaper och vann tillsammans med polacken Przysiezny Tokyos 500-turnering under 2014.

Italienarna däremot, de är den totala motsatsen från sina motståndare. De stannar kvar efter serven och spelar från baslinjen, sårbart kan tyckas när man möter ett par som ständigt söker sig mot nät men de behöver inte alls vara något negativt, vilket de har visat hittills i turneringen. Klararde att serva bra så är inte deras spelstil exponerad i denna spelform då det är få par som kan matcha deras bollande från just baslinjen men de ska bli intressant att se hur Fogninis serve står sig i denna match.

Två olika spelstilar bäddar för en mycket intressant match med andra ord.

 

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *