Home / Internationellt / Inför kvalfinalerna – Mercedes Cup
Foto: Leon Brocard - https://flic.kr/p/51iNch - (CC BY 2.0)

Inför kvalfinalerna – Mercedes Cup

Tennisportalen kommer i samarbete med LeoVegas Sports bevaka Mercedes Cup i Stuttgart mellan 11-16 juni där vi varje dag kommer lista de hetaste matcherna och gå igenom förutsättningarna.

Söndagen bjuder på fyra kvalfinaler mellan åtta intressanta spelare på gräset – mycket nöje! 

 

Ruben Bemelmans – Peter Gojowczyk 1.82 – 1.92 

Spelarna har tidigare drabbats samman fem gånger, alla på hardcourt, där Bemelmans leder H2H med 3-2. I Stuttgart är det dock gräs som gäller, ett underlag båda behärskar väl och på förhand skulle jag säga att det är helt öppet, 50-50. Liten fördel för Gojowczyk som spelar på hemmaplan och ett högre odds – spelvärdet ligger på Gojowczyk här!

Lukas Lacko – Alexander Bublik 1.55 – 2.38 

Första mötet spelarna emellan och favoritskapet ligger helt korrekt på Lukas Lacko som sällan gör en dålig match när det vankas snabba underlag – i synnerhet gräs! Uppstickaren Bublik har en riktigt hög högstanivå men pendlar lite för mycket för att vara en stabil kugge på ATP-touren.

Marco Chiudinelli – Marton Fucsovics 2.10 – 1.70 

Ett inbördes möte tidigare där Fucsovics gick segrandes efter två raka tiebreaks. Liknande siffror är att vänta här, Fucsovics är i regel en bättre tennisspelare men Chiudinelli är en grässpecialist och gynnas mest.

Yannick Hanfmann – Yannick Maden 1.84 – 1.92 

Två ”Yannicks” ställs mot varandra i kvalfinal och det är storservaren Hanfmann som är favorit, om så bara en aning. Hanfmann besegrade Lukas Rosol i omgången innan vilket är en mycket tung skalp, speciellt på gräs. Maden besegrade i sin tur Vincent Millot efter en ytterst svängig tillställning. Utgångsbudet – Hanfmann vinner!

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Sammanfattning torsdag, Mercedes Cup: ”Janowicz Hamburger-gate fortsätter”

Torsdagen i Mercedes Cup bjöd på fyra åttondelsfinaler i 30-gradig värme. Vi var givetvis på ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *