Home / Svensk Tennis / Ivo Karlovic rankad inom topp-20 igen
Foto: Mohamed Farag/Anadolu Agency/Getty Images

Ivo Karlovic rankad inom topp-20 igen

Ivo Karlovic blir likt en flaska rödvin bara bättre genom åren och är idag vid 36 års ålder rankad på plats 18 i världen. Därmed är kroaten historisk då han är den äldsta spelaren sedan Jimmy Connors 1990 att vara rankad inom topp-20.

Ivo Karlovic har de senaste två åren spelat bländade tennis, främst servemässigt där han i vissa perioder varit obrytbar och krönt stora framgångar på touren. Trots att han är extremt begränsad gällande teknik och grundslag har han lyckats maximera sin spelkapacitet och föga förvånande handlar det om aggressivitet ute på banan och självklart, få serven att klicka.

Den 208 centimeter långe Karlovic anses ha tourens genom tidernas bästa serve och är bara några hundra ess från att slå landsmannen tillika legenden Goran Ivanisevic rekord på mest antal slagna ess genom tiderna och Karlovic har även rekordet i flest slagna ess i en tresetsmatch. Rekordet kom tidigare i år i Halle då han slog 45 ess mot Tomas Berdych.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Mikael Ymer föll mot Karlovic – lovordades efteråt: ”Han är helt otrolig”

Mikael Ymer föll mot tredjeseedade Ivo Karlovic efter att ha bärgat första set i andra ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *