Home / Svensk Tennis / Jack Sock: ”Kalla mig inte för dubbelspecialist”
EPA/ANDERS WIKLUND

Jack Sock: ”Kalla mig inte för dubbelspecialist”

Jack Sock var händelsernas man i årets upplaga av IF Stockholm Open då han nådde final i singeln och vann dubbelklassen med nära vännen Nicholas Monroe. Sock fick frågan efter sin dubbelmatch i den mixade zonen om han nu kan titulera sig som dubbelspecialist efter ytterligare en seger i spelformen och svaret var glasklart från amerikanen.

Jack Sock är tidigare tvåfaldig Grand Slam-mästare i dubbeln då han under förra året vann i Wimbledon tillsammans med Vasek Pospisil och Mixed klassen i US Open 2011 med Melanie Oudin. Sock tog i och med söndagens seger med Monroe sin femte ATP-titel på dubbelsidan och fick frågan efter matchen om han nu anser sig själv vara en dubbelspecialist.

– Nej, säger han och skrattar. Jag prioriterar singeln i förstahand och dubbel är mest för att ha kul och något jag tränar lite extra på helgerna men singeln är det som jag prioriterar och så kommer det förhoppningsvis vara i många år framöver. 

Sock erkände dock att hans dubbeltitlar har gjort han bättre som singelspelare.

– För både mig och Vasek (Pospisil) har vårt självförtroende höjts sedan titeln i Wimbledon och vi vet att vi kan nå långt i turneringar och spela på helgerna, i både singel och i dubbeln. När du går igenom ett Grand Slam som vi gjorde, mot de tuffa paren vi mötte och samtidigt klara av det har höjt oss som spelare.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Bildgalleri: IF Stockholm Open 2016

Bildgalleri från IF Stockholm Open 2016. Fotograf: Alex Theodoridis/Tennisportalen   [envira-gallery id=”5029″] Relaterade

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *