Home / Svensk Tennis / ”Jag är inte van att spela så många turneringar”
Gael Monfils tackade för sig efter förlusten. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

”Jag är inte van att spela så många turneringar”

Storfavoriten och förstaseedade Gael Monfils spelade under torsdagen sin första match i turneringen efter att blivit tilldelad ett bye i första-rundan. Världssjuan åkte ut med dunder och brak efter förlust med 7-6 (4), 6-1 mot 61-rankade portugisen Gastao Elias men blickar nu framåt mot Masters-slutspelet.

– Jag kommer träna hårt igen och vara redo för Paris (Masters) och Masters-slutspelet, säger han till Tennisportalen efter matchen.

Turneringens största skräll hittills stod 61-rankade portugisen Gastao Elias för när han i torsdags skickade hem världssjuan Gael Monfils efter ett jämnt första set och ett andra set där siffrorna sprang iväg.

Det var ingen bra insats från mig, säger en nedstämd Monfils efter matchen.

Det har varit ett tufft och långt år för mig och det var svårt att hitta energi i andra set för att komma tillbaka och prestera det bästa. Jag är inte van att spela så många turneringar varje år och jag hade svårt att prestera direkt här efter ett par veckor i Asien, sammanfattar Monfils.

Vad blickar du fram emot nu?

– Masters i Paris samt Masters-slutspelet, om jag kvalificerar mig.

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Berdych om en eventuell återkomst till Stockholm Open: ”Skriv inte ner mina ord nu!”

Tomas Berdych hade minst sagt en komfortabel öppningsrunda i Australian Open då hans motståndare, Luca ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *