Home / Svensk Tennis / Jiri Vesely vinner sin första titel i karriären

Jiri Vesely vinner sin första titel i karriären

Jiri Vesely har fått en perfekt start på 2015 då han natten till lördag svensk tid tog sin första ATP-titel efter segersiffrorna 6-3, 6-2 över fransmannen Adrian Mannarino. Tjeckiern servade monstruöst under hela matchen och förutom matchens första gem, där Vesely vart bruten, hade fransmannen inte någon som helst susning i Jiris servgem.

Vesely kvalade in till turneringen och förlorade endast ett set på sju matcher där spelare som Pouille, Bellucci, Gulbis och Kevin Anderson fick se sig besegrade. Därmed blir han den sjätte spelaren efter Raonic (6), Dimitrov (4), Goffin (2), Tomic (2) och Delbonis (1) som vinner en titel bland 90-talister.

Tjeckiern slog mest ess i turneringen, vunna poäng på första och andraserven samt mest vunna servgem.

Mannarino sa i en intervju efter matchen till ATP att han hade svårt att hitta sitt egna spel och att han inte alls hade samma känsla på banan som tidigare under veckan och att det var synd att det just hände i finalen. Angående Veselys serv så påpekade han att man inte har råd att bli bruten i sina egna servgem då uppförsbacken blir enorm.

Vesely fick i och med segern i Auckland 250 rankingpoäng samt 685 000 SEK och räknas vara bland världens 30 bästa spelare när rankinglistorna uppdateras på måndagen.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Nya racketar inför US Open

Inför varje grand slam så brukar det hända en del grejer på racketfronten och så ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *