Home / Svensk Tennis / Joao Souza vidare till semifinal i hemmaturneringen

Joao Souza vidare till semifinal i hemmaturneringen

Den passionerade hemmapubliken hade under fredagskvällen svensk tid all anledning till att jubla då hemmahoppet, Joao Souza, skrällde till det  rejält med att slå ut argentinaren Leonardo Mayer efter tre sets. Brasilianaren är nu klar för semifinal där han ställs mot en annan sensation, italienaren Luca Vanni.

Joao Souza blev tilldelat ett Wildcard inför turneringen och tillsammans med landets fixstjärna Thomaz Bellucci skulle de med publikens stöd sätta skräck i vardera motståndare. Bellucci åkte ut i första omgången mot Martin Klizan trots att ha bärgat första set och pressen har enbart stått på Souza, något han har hanterat ypperligt.

Veckan som gått har inte bjudit på fullsatta läktare direkt då publiken har lyst med sin frånvaro men räkna med en karnevalstämning imorgon då Joao Souza kan nå final för första gången någonsin i en ATP-turnering. Den matchen vill ni inte missa gott folk!

 

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *