Home / Svensk Tennis / Karlovic för stark i Delray Beach

Karlovic för stark i Delray Beach

Dr.Ivo som han har kommit att kallas av sina trogna fans världen över hade inga problem med hemmahoppet Donald Young i finalen och kunde efter dryga timmen spelad se sig själv som segrare efter siffrorna 6-3, 6-3.

Karlovic tog död på alla rykten om finalnerver då han under föregående år förlorade samtliga fyra finaler men amerikanen kunde inte bryta den mäktiga kroatens serve, en bedrift som ingen spelare klarade av att fullborda under veckan. Ivo avfyrade 13 ess i finalen och räddade samtliga sju breakbollar, därmed satte han ett nytt turneringsrekord i Delray Beach med sina totala 91 ess efter fem spelade matcher.

Dr.Ivo kan nu stoltsera sig med sex titlar totalt och den snart fyllda 36-åringen knackar nu på dörren till topp-20 på världsrankingen.

Donald Young fick efter matchen chansen till Atpworldtour.com att försöka beskriva hur det egentligen är att returnera projektilerna från Karlovic. ”Han kastar upp bollen på samma ställe nästintill hela tiden och kan hitta alla vinklar i rutan, man försöker att se tendenser till vart han ska serva och jag lyckades vid några tillfällen men inte när det väl gällde.”

Karlovic får i och med segern i Delray Beach 250 nya rankingpoäng och $84,250 i prispengar.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Casper Ruud om att vara bäst i Norden: ”Självklart är det prestige”

För första gången på flera år, kanske någonsin, kommer den bäst rankade tennisspelaren i Norden ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *