Home / Svensk Tennis / Karlovic förbi Roddick i mest slagna ess genom tiderna

Karlovic förbi Roddick i mest slagna ess genom tiderna

Ivo Karlovic har startat sin säsong på bästa möjliga sätt med att ta sig till semifinal i Doha och slå ut världsettan Novak Djokovic på vägen. Visserligen blev det förlust i gårdagens match mot David Ferrer efter tre tiebreaks men den långe kroaten har mer att glädjas åt när han summerar veckan då han gick förbi Andy Roddick i mest slagna ess genom tiderna efter 30 ess mot spanjoren.

”Dr.Ivo” som han kallas av sina mest hängivna fans har vart obarmhärtig i servandet under veckan  med 97 ess efter endast fyra spelade matcher och vore det inte för Nikoloz Basilashvili hade han kunnat titulera sig som obruten under 2015.

1091 ess återstår till att den 2.10 långe Ivo kan tangera landsmannen Goran Ivanisevic ädla rekord och i och med att Karlovic slog nästintill 1200 ess föregående säsong, inte helt orealistiskt att vi får en ny herre på täppan.

 

Player Aces
Goran Ivanisevic (CRO) 10,183
Ivo Karlovic (CRO) 9,092
Andy Roddick (USA) 9,074
Roger Federer (SUI) 8,915

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Nya racketar inför US Open

Inför varje grand slam så brukar det hända en del grejer på racketfronten och så ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *