Home / Svensk Tennis / Knapp förlust för Siljeström/Brunström i Australian Open (Bildgalleri)
Johan Brunström och Andreas Siljeström. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Knapp förlust för Siljeström/Brunström i Australian Open (Bildgalleri)

Det helsvenska paret Andreas Siljeström och Johan Brunström förlorade en mycket jämn öppningsrunda i Australian Open natten till torsdag svensk tid. Det sjundeseedande paret Lukasz Kubot och Marcelo Melo vann efter tre set, 7-5, 4-6, 6-4.

Lukasz Kubot och Marcelo Melo tillhör båda den absoluta världseliten i dubbel och har 36 dubbeltitlar tillsammans, varav två Grand Slams. Det polsk/brasilianska paret stack fram nosen vid ställningen 6-5 i första set när svenskarna servade för att hålla sig kvar i setet.

Andra set präglades av stabilt servande på det snabba underlaget och därför kom Marcelo Melos dubbelfel vid 4-3 samt breakboll till svenskarna som en blixt från en klar himmel. Brunström/Siljeström höll sedan serven och matchen var därmed utjämnad.

Kubot/Melo tog initiativet i tredje set och gick upp till en 3-1 ledning, för att sedan bli brutna direkt. Dock hade världsparet en liten fördel i och med att man servade först i avgörande set och mycket riktigt kunde man bryta när Brunström/Siljeström servade för att hålla sig kvar i matchen vid 5-4.

En tuff men en mycket hedersam förlust för svenskarna som nu får fokusera på kommande utamningar på ATP-touren. Nya tag!

Här nedan finner ni ett bildgalleri från matchen. Fotograf: Alex Theodoridis/Tennisportalen

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”Siljeström/Brunström – Kubot/Melo Australian Open 2017″]

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Båstad-special 6: Vad hände med ”Sillen”?

I Båstad-special nummer 6 frågar vi oss själva vad som egentligen hände med ”Sillen”, även ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *