Home / Svensk Tennis / Kyrgios: ”Federer är störst genom tiderna och min förebild”
Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Kyrgios: ”Federer är störst genom tiderna och min förebild”

Nick Kyrgios befinner sig just nu i Kuala Lumpur för att delta i Malaysian Open och erkände tidigare under veckan på en presskonferens hur mycket han dyrkar den nuvarande världstvåan.

Nick Kyrgios har under de senaste månaderna hamnat i blåsväder efter odrägligt beteende på banan och bland annat sin syrliga kommentar riktad mot Stanislas Wawrinka i Montreal, en kommentar som chockerade en hel tennisvärld. Kyrgios har rötter från Malaysia och befinner sig just nu i landet för att delta i huvudstadens 250-turnering. På en presskonferens inför turneringen erkände han inför presskåren sin beundran för Roger Federer.

– Jag brukar gå in på youtube och kolla på honom när jag är i rummet och inte har något bättre för mig, för mig är han tidernas största spelare, sade Kyrgios.

– Han är min förebild både på och utanför banan, främst eftersom han hjälper andra och även hur han själv agerar.

Kyrgios sade även att han som liten grabb spelade både basket och tennis men att han var tvungen att välja en sport och satsa på. Basket var han bättre på enligt han själv men valet föll bekant på tennis och det är inget val han såhär i efterhand ångrar direkt.

 

 

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Inför torsdag, Mercedes Cup: Federer, vad hände igår?

Förväntningarna inför onsdagen i Mercedes Cup var skyhöga och det helt rättfärdigat då världens kanske ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *