Kyrgios återigen i blåsväder efter Davis Cup-förlust

Nick Kyrgios förlorade mycket överraskande mot Aleksandr Nedovyesov i den andra matchen mellan Australien och Kazakhstan men det skulle snackas mer om Kyrgios uppträdande under matchen än själva förlusten i efterhand.

Kokkinakis förlorade även han sin match mot Kukushkin natten till lördag svensk tid med 3-0 i sets och därmed ligger Australien under med 0-2 efter första dagen. Inte optimala förutsättningar för hemmanationen som inför drabbningen var storfavorit och även fick fördelen med att välja underlag, gräs.

Nedovyesov gick segrandes ur denna batalj efter fyra set, 7-6 (5), 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4 och efter matchen sa Kyrgios bland annat att han inte var mentalt redo för matchen och att det var svårt att fokusera men samtidigt påpekade han vikten av att lära sig från erfarenheter likt dessa då det kommer att göra honom starkare i framtiden.

Kanske var det hettan som störde Kyrgios under matchen eller det faktum att vännen Bernard Tomic festade till det rejält i Miami utan honom men hur som helst var det en anmärkningsvärd förlust på ett underlag som Kyrgios faktiskt hanterar väldigt väl.

Kyrgios mumlade till sig själv under matchen att han inte ville vara på planen och dessa ord snappades upp av både ljud och tv-kameror och blev samtalsämnet efter matchen, dessvärre för supertalangen som redan kritiserats massivt efter sina rad olämpliga uppträdanden under senaste Wimbledon.

Bataljen mellan Australien och Kazakhstan fortsätter under natten till lördag svensk tid med dubbel då Groth/Hewitt ställs mot Golubev/Nedovyesov.

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.