Home / Svensk Tennis / Lindell besviken över uteblivet Wildcard: ”Jag räknade med det”

Lindell besviken över uteblivet Wildcard: ”Jag räknade med det”

Christian Lindell. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Christian Lindell är den svensk på herrsidan med flest vinster på touren i år, hela 34 stycken vilket är lika många som Sveriges två fixstjärnor, bröderna Ymer, har tillsammans. Lindell fick inget Wildcard till varken Challengerturneringen eller ATP-veckan efterföljande vecka, vilket han inte kan förstå.

– Jag räknade verkligen med det, säger han till Tennisportalen.

Christian Lindell har i år tagit 84 ATP-poäng vilket är tredje bäst i landet efter Markus Erikssons 95 och Elias Ymers 99. Carl Söderlund, fjolårssemifinalisten i Båstad Challenger som fick ett av turneringens fyra WC till årets turnering, har i år plockat 23 ATP-poäng, 61 mindre än Lindell. Svenskbrassen var inte nöjd med arrangörernas beslut.

– Jag är väldigt besviken och det sa jag till dem, säger Lindell och fortsätter.

– Jag hade räknat med ett WC till Challengern, speciellt efter min första halva av säsongen och jag är den svensk som vunnit flest matcher i år och gjort bra ifrån mig i Davis Cup.

Lindell signade in till kvalet i Perugias Challengerturnering denna vecka där han förlorade den andra kvalrundan mot 526-rankade Moez Echargui i tre sets.

Lindell gästade vår podcast ”Source” tidigare under våren. Avsnittet kan ni lyssna på här nedan.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Sönderslagna rackets och obskyra domslut – vi blickar tillbaka till Båstad Challenger!

Vi blickar tillbaka till den andra upplagan av Båstad Challenger och gör det tack vare ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *