Home / Svensk Tennis / Lindell nöjd med veckan trots förlust i öppningsrundan: ”Gastao var helt enkelt för bra”
Christian Lindell. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Lindell nöjd med veckan trots förlust i öppningsrundan: ”Gastao var helt enkelt för bra”

Christian Lindell blev mycket överraskande utan ett wildcard till årets Swedish Open och tog sig istället in till turneringen på egen hand efter två utskåpningar i kvalet. Siffrorna 6-1, 6-4 till 89-rankade portugisen var synonymt för matchbilden och Lindell var imponerad över sin motståndares insats trots de extrema förhållandena.

– Jag är riktigt imponerad över hur Gastao spelade med tanke på vinden, säger Lindell till Tennisportalen efter matchen.

Marco Bortolotti och Maxim Dubarenco förlorade båda med siffrorna 6-2, 6-4 i sina respektive kvalmatcher mot svensk/brassen. Under tisdagen väntade betydligt tuffare motstånd för Christian Lindell i form av 89-rankade Gastao Elias som kunde vinna rätt komfortabelt efter en stabil insats.

– Gastao (Elias) var helt helt för bra. Det var mycket svårspelat därute idag, svårare än igår (måndag) men samtidigt är det bara att gratulera honom, säger Lindell sympatiskt.

Trots förlusten i första omgången är Lindell tillfreds med hur han studsade tillbaka från förra veckans besvikelse i challengerturneringen.

– Absolut, jag är mycket nöjd med veckan här i Swedish open efter katastrofveckan i challengern.

Härnäst väntar futureturneringen i Kassel, Tyskland för 326-rankade Lindell.

 

 

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

”Därför vill ingen världsspelare spela i Båstad”

Tennisportalen fick under sin vistelse i Stuttgart och Mercedes Cup chansen att prata med turneringsdirektör ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *