Home / Internationellt / Madison Keys bryter samarbetet med Thomas Högstedt

Madison Keys bryter samarbetet med Thomas Högstedt

Trots en imponerande säsong för Madison Keys med spel i WTA Tour Finals i Singapore och en karriärsbästa ranking på plats åtta i världen bryter nu amerikanskan samarbetet med sin svenska tränare Thomas Högstedt.

Thomas Högstedt har tidigare tränat världsstjärnor som Tommy Haas, Maria Sharapova, Na Li, Kaia Kanepi, Caroline Wozniacki och startade året med att träna kanadensiskan Eugenie Bouchard. Den sistnämnda fick sitt riktiga genombrott under 2014 och duon lyckades hitta tillbaka till det spel som helt saknades under fjolåret.

Högstedt fick dock tacka för sig när Bouchard valde att ta in tidigare mentorn Nick Saviano i April tidigare i år. Många turer och turerna fortsätter för ”Hogge”.

Ingen av parterna har kommit ut med ett officiellt uttalande kring uppbrottet men enligt tennissidan Opencourt.ca handlar det om en personlig konflikt.

”Madison tycker att han är fantastiskt kunnig och att han hjälpte henne utveckla sitt spel men parterna kunde inte komma överens utanför banan”, säger en nära källa till Opencourt.ca.

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *