Home / Internationellt / Markus Eriksson chanslös mot chilenskt framtidshopp
Nicolas Jarry. Foto: Robbie Saurus - https://flic.kr/p/fJJLfr - CC BY-SA 2.0)

Markus Eriksson chanslös mot chilenskt framtidshopp

Markus Eriksson testade lyckan i Prostejovs Challengerkval tidigare under lördagen där han ställdes mot det chilenska framtidshoppet Nicolas Jarry, rankad 537 i världen. Den 198 centimeter långa chilenaren blev dock för tuff för Eriksson och siffrorna skrevs till 6-3, 6-4.

Markus Eriksson, rankad 449 i skrivande stund, hade inför mötet mot chilenaren drygt 90 rankingplatser tillgodo men hade inte mycket att sätta emot i den första kvalrundan av Prostejov Challenger. Jarry ses som en av challengertourens främsta servare och förlorade endast tolv poäng på sina tio servegem, att jämföras med Eriksson som hade ett mer dystert facit med 41 förlorade poäng  på nio servegem.

20-åriga Nicolas Jarry var så högt rankad som 172:a i världen under fjolåret men fick sedan uppleva ett rankingras p.g.a en bruten handled efter US Open och var borta från spel i över tre månader.

Markus Eriksson fortsätter att ha det kämpigt på tennisens bakgård, rättare sagt Challengertouren där konkurrensen är förödande med extremt kompetenta tennisspelare från världens alla olika hörn. Eriksson kommer dock få chansen att visa upp sig på hemmaplan under kommande Challenger i Båstad som går av stapeln mellan 4-10 juli.

Här nedan finner ni statistik från matchen.

mackan

About Alex Theodoridis

Alex Theodoridis
Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Söderlund och Eriksson får WC till Båstad – 16 (!) svenskar med i kvalet

Imorgon lördag drar kvalspelet till den andra upplagan av Båstad Challenger igång. Hela 16 svenskar ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *