Home / Internationellt / Meriterande seger för Stefanos Tsitsipas – besegrade 183-rankad britt

Meriterande seger för Stefanos Tsitsipas – besegrade 183-rankad britt

Det grekiska superlöftet Stefanos Tsitsipas hoppas under året få sitt riktiga genombrott på touren och ta det slutgiltiga steget från junior till senior och det har onekligen börjat bra för 17-åringen. 461-rankade Tsitsipas besegrade 183-rankade Brydan Klein i Launcestons challengerturnering under tisdagen och avancerade därmed till andra rundan.

Besvikelsen efter uttåget i kvartsfinalen av Australian Opens juniorturnering för drygt en vecka sedan har lagt sig för Tsitsipas som medgav för Tennisportalen efter matchen att han tröttheten tog ut sin rätt och det märktes på siffrorna, 6-7 (3), 7-5, 6-0 mot Alex De Minaur.

Fysiken är något som Stefanos och hans team arbetar flitigt med och det var en desto mer fräschare spelare som äntrade banan under gårdagens första runda i Launceston mot Brydan Klein.

Stefanos nämnde serven som sitt främsta vapen mot Brydan Klein som tyvärr för hans del var tvungen att avbryta matchen vid ställningen 3-6, 7-5, 4-2.

– Han var definitivt skadad. Vi var tvungna att stoppa matchen flera gånger p.g.a att han krampade i fingrarna och smärta i höften men jag förstod inte riktigt vad som hände under matchens gång och försökte fokusera på mitt eget, berättar han för Tennisportalen efter matchen.

I andra rundan väntar 721-rankade Blake Mott.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Stefanos Tsitsipas – The future of Greek tennis

Stefanos Tsitsipas is currently ranked as the world’s 17th best junior and perhaps the greatest ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *