Home / Svensk Tennis / Michael Venus: ”Vi måste spela aggressivt imorgon”

Michael Venus: ”Vi måste spela aggressivt imorgon”

Tennisportalen fick efter Pavic/Venus träning idag i Kungliga Tennishallen en kortare pratstund med Michael Venus då partner Mate Pavic ansåg att nyzeeländaren skulle vara den som var representativ för dubbelparet.

Paret var i måndags illa ute i första omgången mot det hel argentinska paret Mayer/Delbonis och förlorade första set i förkrossande siffror, 1-6 men kunde repa sig och sedermera gå vinnandes ur striden efter siffrorna 1-6, 6-4, 10-5. Venus var tillfreds hur paret stod upp och kämpade trots den misärartade starten på matchen.

– De spelade väldigt bra i första och gick upp till 6-1 snabbt. Vi fortsatte att kämpa och höjde oss i andra set, vid 5-4 gjorde vi ett bra gem och vann sedan supertiebreaket.

Paret ställs nu mot det meriterande samt nykomponerade paret Qureshi/Marray som även de behövde ett supertiebreak för att vinna i sin match mot Nieminen/Brunström tidigare under onsdagen. Venus hyser stor respekt för motståndet samtidigt som han har klart för sig hur de ska spela för att kunna rubba Qureshi/Marray.

– De är väldigt erfarna och har spelat på touren länge. Alla i par i turneringen är tuffa att möta och vi måste spela bra om vi ska ha någon chans och vara aggressiva på banan.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst stockholmare som är extra svag för Challengertouren. Har förhoppningar om en framtida journalistkarriär men tills dess får jobbet som vikarierande lärare duga. Avdankad fotbollsspelare som försöker ta steget till att bli en duglig tennisspelare.

Check Also

Nya racketar inför US Open

Inför varje grand slam så brukar det hända en del grejer på racketfronten och så ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *