Home / Svensk Tennis / Mikael Ymer utsatt för rasistattack på nätet

Mikael Ymer utsatt för rasistattack på nätet

Mikael Ymer. Foto: Alex Theodoridis/Tennisportalen

Tennisstjärnor världen över har de senaste åren rapporterat om ett ökat näthat i takt med utvecklingen på sociala medier. Nu har Sveriges framtidshopp, Mikael Ymer, blivit utsatt för en rasistattack på sitt Instagramkonto efter kvartsfinalsförlusten i Biella Challenger.

Elias Ymer har tidigare berättat om dödshoten han blev utsatt för och Daniel Windahl som gästade vår podcast tidigare i år återger i princip samma historia med mutförsök, dödshot och trakasserier via sms och meddelanden på Facebook.

Faktum är att dessa typer av hot och utpressningar ökat lavinartat de senaste åren då tennis gått upp till att bli den näst mest omsatta sporten bland spelbolagen.

Mikael Ymer fick efter sin förlust mot Joao Souza i Biella Challenger motta rasistiska tillmälen som ”apa” på sitt Instagramkonto.

About Alex Theodoridis

Tennisfrälst Spånga-bo som är extra svag för Challengertouren. Ser upp till Rafael Nadal men missar inte en match när Radek Stepanek är inblandad.Enrico Becuzzi är och kommer alltid förbli en hjälte för mig. Finns på Twitter!

Check Also

Sverige tillbaka i Division 1!

Bröderna Ymer bäddade fram en ytterligare vinst för Sveriges Davis Cup-lag efter en seger vardera ...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *