Milos Raonic inledde året med övernaturligt servande samt megaskräll av Karlovic

Milos Raonic inledde 2015 års tennissäsong i Brisbanes 250-turnering med en övermäktig demonstration i kolossalt servande mot 27-åringen Mikhail Kukushkin. Siffrorna skrevs till 6-4, 6-3 där tredjeseedade kanadensaren avfyrade hela 17 ess och vann 28/31 poäng efter förstaserven.

Mammutservaren sa i en intervju efter matchen till AtpWorldTour.com att han definitivt kunde förbättra serven då den inte riktigt klickade i slutskedet av säsongen och även fokuserat väldigt mycket på det mentala under försäsongen.

Vi på Tennisportalen kan konstatera att världsåttan har ändrat sitt uppkast en aning och det gav uppenbarligen resultat senast, ska bli väldigt intressant att följa storservarens kommande matcher och härnäst väntar en annan storservare, australiensaren tillika hemmahoppet Sam Groth som slog Lukasz Kubot efter 2 timmar och 28 minuter, 6-4, 6-7 (2), 7-6 (3). Groth gick obruten under hela matchen och hann med att skicka iväg 21 ess. Mäktigt servande att vänta med andra ord.

Matchen spelas natten till fredag, 02:00 svensk tid.

I en annan kontinent bjöds det på en skräll utav större proportion när Ivo “Dr.Ivo” Karlovic skickade hem världsettan efter en servbatalj utav högre klass, 21 ess och inte ens en vittring till en breakboll bjöd den gode Ivo på. Faktiskt den tredje gången någonsin Djokovic förlorat utan att skapa en breakboll.

Världens bästa returnerare var märkbart irriterad då han hade svårt att hitta rytm i sitt spel men det är just det storservare har tendens att göra, överlåta all press på motståndaren i takt med att man håller sina egna servgem retfullt enkelt. Djokovic har en historik av dåliga minnen från storservare, främst från amerikanen John Isner som är lite av en mardrömsmotståndare för serben.

Den 2.10 långe kroaten gick segrandes ur striden med siffrorna 6-7 (2), 7-6 (6), 6-4 och möter härnäst David Ferrer i semifinal. Kan kroaten gå hela vägen och ta sin sjätte titel i karriären i Doha? Bollen är rund brukar det heta.

 

Alex Theodoridis
Alex Theodoridis
Skribent och grundare av Tennisportalen.

Latest articles

TV: Höjdpunkter från Elias Ymer – Arthur Cazaux

Kvalfinal, Aix En Provence Challenger.

Elias Ymer: “Rörde mig extremt bra”

Touren är äntligen igång igen efter ett uppehåll sedan i mars månad p.g.a den stundande coronapandemin. Elias Ymer...

Spela på tennis online – Betting utan licens

Att satsa pengar på sport är något som människor har gjort sedan urminnestider. Förr krävdes det dock...

20 intervjuer från Fair Play Sommartour!

Här nedan följer 20 intervjuer från Fair Play Sommartour från Tennisportalens Instagram! ...

Related articles

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.